Gaardejer Troels Pedersen
(1827-1911)
Kirstine Marie Larsdatter
(1832-1901)
Gaardejer Lars Larsen
(1835-1904)
Kirsten Nielsdatter Overgaard
(1839-1892)
Søren Troelsen
(1865-1947)
Mette Larsen
(1866-1943)

Kristen Larsen Troelsen
(1897-1973)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Mathilde Kirstine Nielsen

Kristen Larsen Troelsen

  • Født: 22 Apr. 1897, Grove Sogn I Ginding Herred, Ringkøbing Amt
  • Dåb: 25 Apr. 1897, Karup Kirke I Karup Sogn I Lysgård Herred, Viborg Amt
  • Ægteskab (1): Mathilde Kirstine Nielsen den 25 Nov. 1920 i Karup Kirke I Karup Sogn I Lysgård Herred, Viborg Amt
  • Død: 2 Sep. 1973 i en alder af 76 år

  Generelle notater:

Søn af Søren Troelsen og Mette Larsen
Faddere ved dåben var : Ungpige Kirstine Larsen af Agerskov, Ungpige Marie Kirstine Kristensen af Uhre, Lærer Anton Kristensen af Agerskov, Ungkarl Knud Larsen af Uhre og Ungkarl Karl Madsen af Uhre.


Kristen blev gift med Mathilde Kirstine Nielsen, datter af Palle Kristian Nielsen og Ane Nielsen, den 25 Nov. 1920 i Karup Kirke I Karup Sogn I Lysgård Herred, Viborg Amt. (Mathilde Kirstine Nielsen blev født den 11 Jun. 1896 i Karup Sogn I Lysgaard Herred I Viborg Amt, dåb i Karup Kirke , Lysgaard Herred, Viborg Amt, døde den 16 Okt. 1989 og blev begravet den 21 Okt. 1989.)


  Ægteskabsnotater:

Lysningen blev bekendtgjort den 07, 14 og 21 november 1920.
Forlovere ved vielsen var Husmændene Søren Troelsen af Uhre i Grove sogn og Palle Kristian Nielsen af Karup sogn.
Provst Larsen, Thorning forrettede vielsen.
I anledning af deres guldbryllup skiver en af de lokale aviser:
" Fhv. maskinhandler Kristen Troelsen og hustru, Kristiansgade 37, Ikast, kan onsdag den 25. november fejre guldbryllup.
Kristen Troelsen, der er 73 år, stammer fra Uhre i Grove sogn. Han var som ung beskæftiget dels ved landbruget, dels med at grave tørv, og efter sit giftermål i 1920 købte ægteparret året efter den første landejendom på 44 tdr. land i Julianehede
for en pris af 11.000 kr. - Besætningen bestod af 5 køer, 1 gris, 1 hest og 5 får.
Efter at have drevet denne ejendom i godt tre år, flyttede de til Agerskov, hvor de drev landbrug i 30 år, og det var her, de havde det længste virke ved landbruget, som drev energisk og dygtigt. Fra tiden i Agerskov havde Kr. Troelsen forskellige
tillidshverv, bl.a. sad han i bestyrelsen for husmandsforeningen og transformatorforeningen, og han begyndte at handle med maskiner omkring 1940. Det var traktorer, og det var Troelsen, der skaffede de to første traktorer til Agerskov-egnen.
Kr. Troelsen har alle dage interesseret sig for at handle. Som 13-årig byttede han en dag uden sin fars viden hest med en af mælkekuskene.
Under et ophold på kuranstalten Hald ved Viborg sad han nu og da og kedede sig, hvorfor han talte med overlæge Holger Jacobsen, Hald, der gav Troelsen lov til at få sin bil derop og køre nogle ture på egnen om eftermiddagen.
Disse ture benyttede Troelsen naturligvis til at handle med traktorer, idet han et sted i nærheden havde lejet lokale. Men det var dog først, da Kr. Troelsen kom til Ikast i 1945, at der rigtigt kom gang i handelen med maskiner, og han holdt først
op hermed for tre år siden.
En anden af Troelsens store interesser har været soldatermissionen og soldatervennekredsen, hvor han har ydet en fortjenstfuld og trofast indsats. Det var Troelsen, der købte grunden til soldaterhjemmet i Karup, ligesom han også var med i arbejdet
for Gedhus soldaterhjem, hvor guldbrylluppet naturligt nok skal holdes.
Kr. Troelsen var med i starten og var formand nogle år i soldatervennekredsen for Ikast, Bording og Engesvang. Han føler sig tilknyttet Indre Mission, ligesom soldatermissionen og børnegudstjenestesagen stadig har hans store interesse.
Troelsen er også et naturmenneske. Om sommeren ynder han meget at opholde sig i sit sommerhus ved Saxild strand ved Odder.
Guldbruden, Mathilde Troelsen, der altid har været sin mand en dygtig og god støtte, stammer fra Karup. - Som yngre havde hun pladser bl.a. i Gjelleruplund, Hingeballe ved Kjellerup og Thorning. Mathilde Troelsen er et udpræget hjemmets menneske,
der dygtigt har passet det huslige.
Guldbrudeparret har fem børn: tre sønner og to døtre.
Af sønnerne er en landmand i Agerskov, en er snedker i Thisted og en er lagermand hos fabrikant Wichmann Madsen, Ikast. Begge døtre bor i Ikast.


Seneste opdatering den 31 august 2019