Gaardejer Lars Larsen
(1835-1904)
Kirsten Nielsdatter Overgaard
(1839-1892)
Hans Hansen
(1837-)
Sofie Jørgensdatter
(1841-)
Martin Larsen
(1870-1958)
Emma Henriette Hansen
(1879-1967)

Alfred Johannes Larsen
(1912-1991)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Maja Irene Pedersen

Alfred Johannes Larsen

  • Født: 13 Sep. 1912, Over Uhre I Grove Sogn I Ginding Herred I Ringkøbing Amt
  • Dåb: 13 Okt. 1912, Karup Sogn I Lysgård Herred, Viborg Amt
  • Ægteskab (1): Maja Irene Pedersen den 2 Mar. 1945 i Resen Sogn I Fjends Herred, Viborg Amt
  • Død: 27 Maj 1991, Karup Sogn I Lysgård Herred, Viborg Amt i en alder af 78 år
  • Begravet: 2 Jun. 1991, Karup Kirke I Karup Sogn I Lysgård Herred, Viborg Amt

   Dødsårsag: Bilulykke ved Sdr. Felding.

   Et andet navn for Alfred var Swagger.

  Generelle notater:

Søn af gaardejer Martin Larsen og hustru Emma Henriette Hansen.
Faddere ved dåben var: Barnets forældre, husmoder Sine Larsen af Bøgelund og boelsmand Anders Larsen af Bøgelund.
Alfred Larsen fik under krigen tilnavnet: Swagger, af Tyskerne, for hvem han havde en del kørsel.
Svagger på Tysk betyder Svoger !
Han dør i en bilulykke ved Sønder Felding i 1991.Herunder mindeord om Alfred Larsen, skrevet af Naturvejleder Jørgen Mortensen i Herning :
En af egnes mest markante skikkelser gennem en meget lang årrække er død, 78 år gammel. Alfred Larsens borgerlige navn var nu ret ukendt for de fleste i hans store omgangskreds, mens navnet Swagger eller Alfredo straks satte tingene på plads. Swagger døde efter et trafikuheld ved Sdr. Felding, men var indtil ulykken særdeles aktiv i sit mange mangesidede virke. Især var Swagger kendt som åmand, og trods sin relativt høje alder, arbejdede han i vandløbene med en energi og en effektivitet, som arbejdede han i ungdommens vår. Kun de færreste kunne følge Swagger, når han gik ude i vandløbene og fjernede bundgrøde, ligesom ordet fyraften for ham var et ganske ukendt begreb. Swagger arbejdede ganske enkelt, til arbejdet var færdigt, eller at det var blevet så mørkt, at han ikke kunne se til arbejdet.Swagger har altid været mega-aktiv. Kun ulykken satte en stopper for hans virke. Selv i en alder af 72 år havde han bestilt en ny lastbil, idet han ingenlunde havde til sinds at gå på pension, et udtryk som han iøvrigt også nægtede at høre tale om. Der kunne ikke sættes nogen bestemt erhvervsmæssig etiket på Swagger. Han påtog sig ganske enkelt alt arbejde. Som handelsmand havde han sine forbindelser overalt i Jylland, og handlen var særdeles alsidig, eftersom Swagger var leveringsdygtig i alt, såsom skjorter, spegepølser, kartofler og sivsko. Fritidsinteresserne var centreret om den meget store venneskare, hvor han nød at være centrum i et lystligt lag, ligesom han gerne kørte meget langt for at overvære et travløb. Overalt hvor han kom, medbragte han friske impulser, og hans bortgang er derfor et meget stort savn for den talstærke venneskare i hjembyen Karup og overalt i det ganske land.
Swagger, Alfred Larsen, efterlader sig tre døtre boende i henholdsvis København, Ulbjerg og Kolind.
Swaggers båre føres fra Århus Kommunehospital fredag den 31 maj kl. 1000, hvorefter begravelsen foregår fra Karup kirke kl. 1200.

  Begivenheder i hans liv:

• Konfirmation, 10 Okt. 1926, Karup Sogn I Lysgård Herred, Viborg Amt.

• Beskæftigelse: Vognmand i Kølvrå.


Alfred blev gift med Maja Irene Pedersen, datter af Anker Ulrik Pedersen og Amalie Kathrine Nielsen, den 2 Mar. 1945 i Resen Sogn I Fjends Herred, Viborg Amt. Ægteskabet endte med skilsmisse. (Maja Irene Pedersen blev født den 5 Mar. 1925 i Thestrup, Lysgaard sogn, Lysgaard herred, Viborg amt og dåb i 1925 i Lysgaard Kirke I Lysgaard Sogn I Lysgaard Herred, Viborg Amt.)


  Ægteskabsnotater:

Forlovere ved vielsen var brudeparrets fædre.

Parret blev skilt ca. 1950.


Seneste opdatering den 31 august 2019